DersForum

Hoşgeldiniz
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Paylaş | 
 

 Türkçe Test 002 (6. Sınıf)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
onurcanaydemir
Özel Üye
Özel Üye
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 439
Yaş : 20
Nerden : Mz İ.Ö.O 6A sınıfı
İş/Hobiler : Satranç
Lakap : Ödev Canavarı
Uyarı :
Ruh Hali :
Takım :
Sanal Hayvan :
İşletim Sistemi :
Ülke :
Cinsiyet :
Kayıt tarihi : 26/08/08

MesajKonu: Türkçe Test 002 (6. Sınıf)   Cuma Ağus. 29, 2008 3:08 pm

Adı:

Soyadı:



6. SINIF TÜRKÇE SORULARI



1)”Bu kitap beni sardı.”cümlesindeki “sarmak”sözcüğünün anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

A)Çekmek B)Etkilemek C)Rahatlamak D)İlgilendirmek



2)Aşağıdaki dizelerin hangisinde ünsüz yumuşamasına uğramış sözcük vardır?

A)Kime ne diyeyim,kaderim böyle!

B)Dumanım,başımın süsü.

C)Umudum bitmedi daha ağacım.

D)Çıkmayan canda umut var.



3)Hangi sözcükte hece düşmesi vardır?

A)Öpücük B)Azıcık C)Körpecik D)Minicik



4)İnsandan fazla söz açtım

Yakınmaya başlayalı;

Yermek değildi maksadım

Dil durmuyor, ne yapmalı?

M.Faik Ozansoy

Dörtlüğün kaç yerinde ulama vardır?

A)1 B)2 C)3 D)4



5)Çocukluğum olmadı benim.Çocukluğu olmayanın gençliği de olmaz.Bir şey söyleyeyim mi ben size?İhtiyarlığı da olmuyor öylesinin.İnsan, çocukluğunda yaptıklarını anlatır da gözlerinin içi parlar.Ben kendimde değil,başkalarında gördüm onu.

Paragrafın konusu nedir?

A)Yaşlanma korkusu B)Gelecek kaygısı

C)Çocukluğa özlem D)Gençlik yılları



6)”Bu” sözcüğü cümlelerin hangisinde işaret zamiri olarak kullanılmıştır?

A)Bu işi yapabilecek başka adam yok muydu?

B)Toplum, bu insanlara sahip çıkmalı değil mi?

C)Bu herkesin üstesinden gelebileceği bir iş değil!

D)Bu mahallenin muhtarı kim?



7)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde koyu olarak yazılan sözcük yer-yön zarfı görevindedir?

A)Bu arada bir genç dışarıya çıktı.

B)İçeriyi güzelce temizlemen gerekiyor.

C)Az ileri gider misin arkadaşım?

D)Geride kimseyi göremiyordum.



Cool”Kayık ,koyun yüzünde,yarışa çıkmışçasına hızlandı.”cümlesinde aşağıdaki ögelerden hangisi yoktur?

A)Özne B)Dolaylı tümleç C)Nesne D)Zarf tümleci



9)Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi soyut addır?

A)Bir gün olup toprağına ulaşsam,

B)Gözlerimden döksem sevinç yaşını.

C)Sancağının gölgesinde dolaşsam,

D)Öpsem, öpsem toprağını, taşını.



10)”-ler”,cümlelerin hangisinde, eklendiği sözcüğe çokluk anlamı katmamıştır?

A)Büyük şehirlerde hayat çok zorlaştı.

B)Dağlarımızda çok güzel yabani çilek yetişir.

C)kendileri bugün toplantıya başkanlık edemeyecek.

D)Artık parmaklarını bile oynatamıyordu…





CEVAP ANAHTARI

1-b, 2-c,3-d, 4-a, 5-c, 6-c, 7-c, 8-c, 9-b, 10-c
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dersforum.eniyiforum.net
 
Türkçe Test 002 (6. Sınıf)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DersForum :: Testler-
Buraya geçin: