DersForum

Hoşgeldiniz
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Paylaş | 
 

 Türkçe Test 001 (7. Sınıf)

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
onurcanaydemir
Özel Üye
Özel Üye
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 439
Yaş : 20
Nerden : Mz İ.Ö.O 6A sınıfı
İş/Hobiler : Satranç
Lakap : Ödev Canavarı
Uyarı :
Ruh Hali :
Takım :
Sanal Hayvan :
İşletim Sistemi :
Ülke :
Cinsiyet :
Kayıt tarihi : 26/08/08

MesajKonu: Türkçe Test 001 (7. Sınıf)   Cuma Ağus. 29, 2008 3:11 pm

7. SINIF TÜRKÇE SORULARI





1.”Soğuk”sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde “Soğuk, iliklerimize kadar işlemişti.”cümlesindeki anlam ve göreviyle kullanılmıştır?

A)Soğuk davranışlardan pek hoşlanmam.

B)Dışarıda müthiş bir soğuk vardı.

C)O gün, dostumuz bizi soğuk karşıladı.

D)Karayel soğuk bir rüzgar çeşididir.



2.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük ad durum ekini almıştır?

A)Öğretmeni dün çok kızdırdılar.

B)Öğretmeni az önce yolda gördüm.

C)Öğretmeni bulursam kitabı veririm.

D)Öğretmeni gerçekten çok iyi bir insan.

3.Aşağıdakilerin hangisinde cevap cümlesi tamlananı düşmüş bir ad tamlamasıdır?

A)-Bu sizin neyiniz?

-Kardeşim.

B)-Yarın nereye gideceksin?

-Köye.

C)-Orada kimi göreceksin?

-Ayşe’yi.

D)-Bu cetvel kimin?

-Onun.

4.”-lik”ekiyle türetilmiş sözcüklerden hangisi türce diğerlerinden farklıdır?

A)Elbiselik kumaş almak için çıktılar.

B)Konuşmasındaki incelik dikkati çekti.

C)Yalnızlık ona güven duygusu kazandırdı.

D)Kitaplık eski yerine konulsun.



5.Aşağıdaki cümlelerde geçen niteleme sıfatlarından hangisi durum bildirmektedir?

A)Şu kahverengi çizgili gömlek pek güzel.

B)Onun çalışkan biri olduğunu bilmezdim.

C)Mutfağa yuvarlak bir masa almalıyız.

D)Elinde,uzunca bir değnek vardı.



6.”Kalktığımda yağmur dinmişti.Yağmurun gece,evimizin teneke damına hızlı hızlı düşmesi beni epey korkutmuştu.Üç dört gün kapıdan dışarıya çıkamayacağımı sanmıştım.Ama durmuştu işte,sıcak bir rüzgar esiyordu şimdi lodos filan olmalıydı.”

Bu parçanın anlatımında ayrıntıların seçiminde aşağıdaki duyuların hangisinden yararlanılmamıştır?

A)İşitme B)Görme C)Koklama D)Dokunma



7.Aşağıdaki atasözlerinin hangisinde ulama vardır?

A)Dayıya yeğen gerek, gemiye yelken kürek. B)Atalar sanatı oğla mirastır.

C)Aslan ağzından yiyecek alınmaz. D)Allah sabırlı kulunu sever.



8. Akdeniz ufkundan esen bu yelde,

Şu akşam ufkunun menekşe rengi,

Narlı bahçelerde çocukluk sesim,

Saf,sedef köpüklü çocukluğum var.

Yukarıdaki dizelerde, aşağıdaki ses olaylarından hangisi yoktur?

A)Ses düşmesi B)Ses türemesi C)Ulama D)Ünsüz yumuşaması



9. “Kimi bitkiler, kış mevsiminin sert soğuklarından korunmak zorundadır.”cümlesinin öğe sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?

A)Özne-zarf tümleci-yüklem B)Özne-dolaylı tümleç-yüklem

C)Özne-nesne-dolaylı tümleç-yüklem D)Nesne-özne-yüklem



10.Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, ünsüz düşmesine uğrayan bir sözcük vardır?

A)Sabahleyin ufka doğru baktım. B)Yollar yılan gibi kıvrılıyordu.

C)Çağrı cihazını kaybettim. D)Küçücük çocukla inatlaşıyor.











CEVAP ANAHTARI

1)B 2)D 3)D 4)A 5)B 6)C 7)C 8)B 9)B 10)D
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dersforum.eniyiforum.net
 
Türkçe Test 001 (7. Sınıf)
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DersForum :: Testler-
Buraya geçin: