DersForum

Hoşgeldiniz
 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

Paylaş | 
 

 6. sınıf Test

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
korayoncel
Co-Admin
Co-Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 29
Ruh Hali :
Takım :
Sanal Hayvan :
İşletim Sistemi :
Kayıt tarihi : 02/01/09

MesajKonu: 6. sınıf Test   Salı Ocak 06, 2009 11:40 pm

1.“m” bir doğal sayıdır. 5 < m < 12 koşulunu gerçekleyen kümenin kaç
tane elemanı vardır ?
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6
2. = ? İşleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir ?
a) 3 b) 2 c) 1 d) 0
3.Bir bölme işleminde bölünen 378, bölüm 25 ve kalan 3 olduğuna göre,
bölen kaçtır ?
a) 13 b) 14 c) 15 d) 16
4.Bir bölme işleminde bölen 12, bölüm 5 ve kalan 3 olduğuna göre
bölünenin 5 ile bölünmesinden elde edilen kalan aşağıdakilerden
hangisidir ?
a) 2 b) 3 c) 4 d) 5
5.Bir bölme işleminde bölüm 20 dir. Bölünen, bölümün 5 katı olduğuna
göre, bölen aşağıdakilerden hangisidir ?
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6
6.Bir çarpma işleminde çarpanlardan biri 7, çarpım 49 ise, diğer çarpan
aşağıdakilerden hangisidir ?
a) 4 b) 5 c) 6 d) 7
7.Bir doğal sayının 4 katının 3 eksiği 61 ise, bu doğal sayının yarısı
aşağıdakilerden hangisidir ?
a) 6 b) 7 c) 8 d) 16
8.Annesinin yaşı Özlemin yaşının 3 katından 3 yaş eksiktir. Yaşlarının
toplamı 37 olduğuna göre, Özlem kaç yaşındadır ?
a) 10 b) 20 c) 25 d) 30
9.Hangi sayının 6 katının 5 eksiği 19 dur ?
a) 3 b) 4 c) 5 d) 6
10.Bir kümesteki tavuklar ile tavşanların sayısı 50 dir. Bu kümesteki
ayakların sayısı 140 olduğuna göre, tavukların sayısı kaçtır ?
a) 30 b) 25 c) 20 d) 15





























1-D
2-C
3-C
4-B
5-C
6-D
7-D
8-A
9-B
10-A
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
onurcanaydemir
Özel Üye
Özel Üye
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 439
Yaş : 20
Nerden : Mz İ.Ö.O 6A sınıfı
İş/Hobiler : Satranç
Lakap : Ödev Canavarı
Uyarı :
Ruh Hali :
Takım :
Sanal Hayvan :
İşletim Sistemi :
Ülke :
Cinsiyet :
Kayıt tarihi : 26/08/08

MesajKonu: Geri: 6. sınıf Test   Çarş. Ocak 07, 2009 11:06 am

ilk konun için tebrikler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dersforum.eniyiforum.net
korayoncel
Co-Admin
Co-Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 29
Ruh Hali :
Takım :
Sanal Hayvan :
İşletim Sistemi :
Kayıt tarihi : 02/01/09

MesajKonu: Geri: 6. sınıf Test   Çarş. Ocak 07, 2009 7:07 pm

teşekkürler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
onurcanaydemir
Özel Üye
Özel Üye
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 439
Yaş : 20
Nerden : Mz İ.Ö.O 6A sınıfı
İş/Hobiler : Satranç
Lakap : Ödev Canavarı
Uyarı :
Ruh Hali :
Takım :
Sanal Hayvan :
İşletim Sistemi :
Ülke :
Cinsiyet :
Kayıt tarihi : 26/08/08

MesajKonu: Geri: 6. sınıf Test   Perş. Ocak 08, 2009 8:18 pm

önemli değil avatarın güzelmiş Smile
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dersforum.eniyiforum.net
Burak Y.
Özel Üye
Özel Üye
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 72
Yaş : 19
Nerden : Mz İ.Ö.O 6C sınıfı
Lakap : Sgt.Nomad
Uyarı :
Ruh Hali :
Takım :
Sanal Hayvan :
İşletim Sistemi :
Ülke :
Cinsiyet :
Kayıt tarihi : 16/03/09

MesajKonu: Geri: 6. sınıf Test   Paz Mart 22, 2009 12:53 pm

testin konusu ne
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dersforum.eniyiforum.net/
onurcanaydemir
Özel Üye
Özel Üye
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 439
Yaş : 20
Nerden : Mz İ.Ö.O 6A sınıfı
İş/Hobiler : Satranç
Lakap : Ödev Canavarı
Uyarı :
Ruh Hali :
Takım :
Sanal Hayvan :
İşletim Sistemi :
Ülke :
Cinsiyet :
Kayıt tarihi : 26/08/08

MesajKonu: Geri: 6. sınıf Test   Paz Mart 22, 2009 1:36 pm

karışık sorular
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dersforum.eniyiforum.net
Burak Y.
Özel Üye
Özel Üye
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 72
Yaş : 19
Nerden : Mz İ.Ö.O 6C sınıfı
Lakap : Sgt.Nomad
Uyarı :
Ruh Hali :
Takım :
Sanal Hayvan :
İşletim Sistemi :
Ülke :
Cinsiyet :
Kayıt tarihi : 16/03/09

MesajKonu: Geri: 6. sınıf Test   Paz Mart 22, 2009 1:37 pm

yani karışık problemler
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dersforum.eniyiforum.net/
onurcanaydemir
Özel Üye
Özel Üye
avatar

Erkek
Mesaj Sayısı : 439
Yaş : 20
Nerden : Mz İ.Ö.O 6A sınıfı
İş/Hobiler : Satranç
Lakap : Ödev Canavarı
Uyarı :
Ruh Hali :
Takım :
Sanal Hayvan :
İşletim Sistemi :
Ülke :
Cinsiyet :
Kayıt tarihi : 26/08/08

MesajKonu: Geri: 6. sınıf Test   Paz Mart 22, 2009 1:39 pm

evet aynen öyle
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dersforum.eniyiforum.net
Sponsored content




MesajKonu: Geri: 6. sınıf Test   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
6. sınıf Test
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
DersForum :: Matematik-
Buraya geçin: